Big, wchodzi bez żadnych przeróbek. Ma identyczny kształt. Sterowanie z kierownicy nie będzie działać.
Padnięta klima
Zwiń
X
-
Padnięta klima
Cześć.
Kilka tygodni temu pisałem, że Octavia wygląda na nieżle wykonaną.
No niestety dostałem auto z fabrycznie padniętą klimą.
Tydzień przed pierwszym majowym długim weekend'em klima przestała chłodzić - wizyta w ASO -> najbliższy termin za dwa tygodnie. Pojechałem do "znajomego warsztatu", podłączyli sprzęt - tylko 100 gramów czynnika (powinno być 525 gr). Po całym cyklu klimę dobito do 520 gramów, w czasie testu układ trzymał próżnie. Pomyślałem, że może w fabryce spaprali i auto wyszło bez czynnika. Po kilu dniach zajechałem żeby chłopaki prewencyjnie sprawdzili w ultrafiolecie czy gdzieś na przewodach nie popuszcza - zero śladów wycieku. Ale po 2-ch tygodniach znowu kupa :evil: - powietrze dmucha, że głowy mało nie urwie a w srodku ciepło. Tym razem zgłosiłem usterkę w ASO (Środa) , i w drodze wyjątku mają mi układ sprawdzić w Środę przed kolejnym długim weekend'edem. Potem znowu wizyta u kolegów -> 130 gramów czynnika -> znaczy przez 2 tygodnie uciekło prawie 400 gramów. Test na próżnie znowu wyszedł ok. Moim zdaniem zwalona jest sprężarka - skoro trzyma próżnie przy wyłączonym układzie a gubi czynnik jak sprężarka chodzi to chyba jest jak mówie - ale czekam na inne pomysły 8)Pozdr.
Macko
-
-
Zamieszczone przez MackoCześć.
Kilka tygodni temu pisałem, że Octavia wygląda na nieżle wykonaną.
No niestety dostałem auto z fabrycznie padniętą klimą.
Tydzień przed pierwszym majowym długim weekend'em klima przestała chłodzić - wizyta w ASO -> najbliższy termin za dwa tygodnie. Pojechałem do "znajomego warsztatu", podłączyli sprzęt - tylko 100 gramów czynnika (powinno być 525 gr). Po całym cyklu klimę dobito do 520 gramów, w czasie testu układ trzymał próżnie. Pomyślałem, że może w fabryce spaprali i auto wyszło bez czynnika. Po kilu dniach zajechałem żeby chłopaki prewencyjnie sprawdzili w ultrafiolecie czy gdzieś na przewodach nie popuszcza - zero śladów wycieku. Ale po 2-ch tygodniach znowu kupa :evil: - powietrze dmucha, że głowy mało nie urwie a w srodku ciepło. Tym razem zgłosiłem usterkę w ASO (Środa) , i w drodze wyjątku mają mi układ sprawdzić w Środę przed kolejnym długim weekend'edem. Potem znowu wizyta u kolegów -> 130 gramów czynnika -> znaczy przez 2 tygodnie uciekło prawie 400 gramów. Test na próżnie znowu wyszedł ok. Moim zdaniem zwalona jest sprężarka - skoro trzyma próżnie przy wyłączonym układzie a gubi czynnik jak sprężarka chodzi to chyba jest jak mówie - ale czekam na inne pomysły
Komentarz
-
Komentarz